Elektromos ZÓNAFŰTÉS

Elektromos zónafűtés nagyobb területen belül

A zónafűtés gyakorlatilag az a fűtés, amikor egy nagyobb alapterületű épületen belül egy részt szeretnénk optimális hőmérsékletűre fűteni. Azaz nincs szükség a teljes épület vagy helyiség fűtésére, praktikusan egy munkahelyet vagy például egy dohányzóhelyet kell fűteni.

Ugyanez a helyzet egy terasznál is – ami lehet zárt vagy nyitott is -, ahol csak az asztalnál fűtünk.

Zónafűtést kizárólag infra fűtőtesttel tudunk létrehozni, mert itt nincs közvetítő közeg. Az infrapanel, infra sötétsugárzó vagy infra hősugárzó az adott (tervezett) helyen hoz létre kellemes hőérzetet, ami csak addig tart, amíg a fűtőtest üzemel! Azaz kikapcsolás után pár percen belül már hideg van. A fogyasztást is így kell számolnunk!

A méretezés igen fontos rész ezen fűtések tervezésénél. Ahhoz képest, hogy hány fokkal szeretnénk emelni az adott részen a hőmérsékletet, akár 5-600Watt/m2 teljesítmény beépítése is szükséges!

Fontos még az infrafűtés elhelyezése is zónafűtés esetén. Mivel csak ott van meleg, amit az infrasugárzás elér, ezért fontos a legalább kétirányú telepítés. Teraszfűtésnél lehetőség van még az asztalok alatti fűtésre is, hogy lábaink se fázzanak! Az infra sötétsugárzó és infra hősugárzó tulajdonságairól bővebb infót a főmenüben talál!

Tervezésben itt segítünk: AJANLAT (kukac) FUTESPROFI.HU

zónafűtés infra sötétsugárzóval

Infra sötétsugárzót szeretnék

Ha zavar a fénykibocsátás a fűtés közben. Nem baj, ha picit lassabban indul el a melegítés. Legyen nagyobb élettartamú a fűtés és esetleg legyen termosztátos vagy wifis távoli elérés!

Infra hősugárzókat szeretnék

Ha bekapcsolás után azonnali meleget szeretne.Nem baj, ha a fűtés közben fénykibocsátás is van és időnként cserélni kell a vonalizzót az infra hősugárzóban. (rövidebb élettartam)