Elektromos padlófűtés

Elektromos padlófűtés

Elektromos padlófűtések főfűtésre is!

Elektromos padlófűtések közötti választásnál 2 dolog van ami lényeges szempont.

Az egyik természetesen az, hogy milyen lesz a befejező burkolat,  a másik pedig, hogy mikor készül a fűtés kivitelezése. Azaz az aljzatbetonozással együtt már készen is akarunk vele lenni vagy csak a betonozás után, közvetlenül a burkolási  munkák előtt szeretnék lefektetni a fűtőszőnyegeket (vékonyrétegű padlófűtés).

Fűtőkábeles rendszerek

Új építésnél vagy felújításnál, ha új aljzatbeton készül, jó megoldás a padlófűtést az aljzatbetonba rejteni, melyre a fűtőkábeles rendszerek adnak lehetőséget.

A nagy tömegű aljzatbeton ugyan a fűtésidény elején lassan melegszik fel, de utána folyamatos meleget ad (pufferhatás), ha a termosztát ki is kapcsol. Ennél a rendszernél a kivitelezés későbbi fázisában is eldönthető, hogy milyen lesz a végleges burkolat (meleg vagy kerámia), a lényeg, hogy padlófűtésre megfelelő legyen.

elektromos padlófűtés főfűtésre

Innen válasszon kérem igényeinek megfelelően!

Új házat építek vagy a padló rétegrend új aljzatbetonnal (hőszigeteléssel) lesz felújítva. Szeretném kihasználni az aljzatbeton pufferképességét, esetleg vezérelt árammal üzemeltetném az elektromos padlófűtést a későbbiekben.

Még nem tudom, hogy mi lesz a befejező burkolat az egyes helyiségekben.

Már kész az aljzatbeton, a megfelelő rétegrenddel és hőszigeteléssel.

Hidegburkolat (kerámia, természetese kő) alá vagy vinyl padló alá szeretnék padlófűtést.

Már kész az aljzatbeton, a megfelelő rétegrenddel és hőszigeteléssel. Melegburkolatot szeretnék.

Régi hidegburkolatra szeretnék laminált padlót tenni, de nem tudom van-e hőszigetelés alul.

Elektromos fűtőszőnyegek

Amikor már kész az aljzatbetonunk – természetesen alul hőszigeteléssel -, közvetlenül a burkolat alatt alkalmazhatóak az elektromos fűtőszőnyegek.

Hidegburkolat (kerámia) alá ragasztóba vagy aljzatkiegyenlítőbe fektetve a hagyományos 3-4mm vastag fűtőszőnyeg.

Vinyl padló alá az alu fűtőszőnyeg nem alkalmas, aljzatkiegyenlítőbe ágyazott hagyományos fűtőszőnyeg az alkalmas rendszer.

Laminált padló alá (száraz technológia, nem ragasztott) az alu fűtőszőnyegek javasoltak. A laminált padló alatti alu fűtőszőnyeges rendszer előnye, hogy nem szükséges a padlószerkezetben a hőszigetelés megléte, hiszen ez a padlófűtés 5-6 mm XPS hőszigeteléssel indul. Kiegészítő fűtésnél is remek megoldás az alumínium fűtőszőnyeg.