Elektromos főfűtés

Elektromos főfűtés

Elektromos főfűtés. Bizony sokan megkérdezik, hogy az elektromos fűtés jó-e egyáltalán főfűtésre, be fogja-e fűteni az adott helyiséget, lakást.

Egyszerű a válasz. Hogy egy fűtésfajta alkalmas-e főfűtésre, nem a fajtája határozza meg, hanem hogy beépítik-e a megfelelő teljesítményt, természetesen a hatásfokot is figyelembe véve.

Azaz az elektromos fűtés bármely fajtája tökéletesen megfelel főfűtés céljára, ha azt megfelelően, az épület hőtechnikai adatainak megfelelően méretezzük.

elektromos főfűtés fűtőpanellel

AZ ALÁBBIAKBÓL VÁLASSZON KÉREM!

Új házat építek vagy teljesen felújítom a házam (lakásom) padlószerkezetét hőtechnikailag is, vagy van hőszigetelés a padlóban.

Nem akarom, hogy a fűtőtestek helyet foglaljanak a bútorok elől. A legkisebb fogyasztású fűtésrendszert szeretném kellemes hőérzettel, ami nem baj, ha a legnagyobb beruházás igénnyel párosul.

Nem akarom, hogy a fűtőtestek helyet foglaljanak el a falon a bútorok elől, de padlófűtést sem szeretnék.

Nem zavar, ha a meleg fentről érkezik, mint a napsugárzás és nem zavar a mennyezeti elhelyezés és a viszonylag nagyobb beruházási költség.

Van hely a falon fűtőtestek elhelyezésére. Legyen nagyon egyszerű a felszerelés minimális munkadíjjal.

A viszonylag kellemes fogyasztású, de alacsony beruházási költségű fűtésrendszert szeretnék.

(Ha egy helyiség fűtési teljesítmény igénye pl. 1900W, akkor oda elég egy 2000 Wattos fűtőpanelt vagy 2000 Watt teljesítményű fűtőszőnyeget használni, mivel az elektromos fűtések hatékonysága közel 100%. (Ez egy ennél jóval kisebb hatásfokú gázkonvektornál vagy fatüzelésű kályhánál már jóval több teljesítményt igényel.)

Az elektromos főfűtés nemcsak új lakás vagy ház építésénél merül fel, hanem például kisebb lakások fűtéstechnikai felújításánál, napelem rendszer telepítésénél, stb.